Het verhaal van onze SOMMERLAND, een Saga 27, begint waar het verhaal van onze NELSON eindigt; in Boornzwaag bij de Langweerder Wielen in juni 2006. We hadden de boot, een Noorse spitsgatter, gezien bij ons laatste bezoek aan Friesland en hadden er al een proefvaart mee gedaan. De koop werd gesloten en we hebben dan onze oude boot daar ook ingeleverd. Dus met de nieuwe boot terug naar de Lage Zwaluwe.

De Saga laat zich heel handig besturen. We laten dan ook geen enkele gelegenheid voorbij gaan om ergens naartoe te varen. We blijven hoofdzakelijk in Noord-Brabant. We varen dikwijls in de Biesbosch, naar Willemstad, Drimmelen, Hank, Heusden, Geertruidenberg, Dordrecht, etc. Allemaal leuke plaatsjes om eens te bezoeken of om tot rust te komen.

Zes jaar hebben we van onze SOMMERLAND genoten. Veel plezier gemaakt en nooit technische problemen mee gehad. De Yanmar motor was van een uitstekende kwaliteit. De boot werd ook uitstekend onderhouden. In 2012 vonden we toch dat we wel wat meer comfort nodig hadden en ook meer ruimte. Omdat we zo tevreden waren van de kwaliteit van onze Noorse spitsgatter besloten we om uit te kijken naar een groter model. Het werd een AGDER 840. We vonden de boot ook in Sneek bij Brandsma jachten. Zie bij SOMNIUM.

Leave a comment