Na een paar tochtjes gemaakt te hebben met de boot die we met mijn schoonbroer hadden gekocht, werd besloten om een eigen boot te kopen. In september 2003 hebben we, in de Lage Zwaluwe, een Rijo-kruiser gekocht. Een stalen boot, lengte 11,5 meter. De boot was mooi ingetimmerd en had binnen- en buitenbesturing. Er was ook een aparte slaapkamer. De boot werd NELSON gedoopt. We konden ook een ligplaats krijgen in de Lage Zwaluwe.

Aan de boot houden we goede herinneringen over (maar ook minder leuke). De mooie tripjes die we maakten met mijn goede vriend Henk Aarden. Hij heeft me veel bijgebracht over “de Pleziervaart” (het woord “Watersport” mocht ik niet gebruiken). Ons eerste bezoek aan de stadshaven in Geertruidenberg, waar ik fier de boot tegen de kade legde en pas later zag dat het verboden was. De trip naar Gorinchem. De eerste rondvaart in de Biesbosch die eindigde op een zandbank en een gebroken roerstang. We hebben met de boot 2 seizoenen gevaren. Het onderhoud (vooral roest) en ook het slecht sturen van de boot had tot resultaat dat we uitkeken naar een meer moderne boot. In juli 2006 vaarden we we boot naar Langweer (Friesland). Daar hadden we, via een makelaar, een mooie boot gevonden.

In juli 2006 vaarden we we boot naar Boornzwaag aan de Langweerder Wielen (Friesland). Daar hadden we, via een makelaar, een mooie boot gevonden. We namen een bevriend echtpaar mee die veel meer ervaring hadden om het Marker- en IJsselmeer over te steken. Het werd een onvergetelijke tocht. Schitterend weer, goed gezelschap en mooi vaarwater. Vervolg: zie Sommerland.

 

Leave a comment